همشهری آنلاین: با این روش آموزشی میتوانید بچهها را در پخت و پز مشارکت دهید.
مواد لازم
۱۰۰ گرم کره
۱۰۰ گرم پودر قند
یک عدد تخممرغ
۲۵۰ گرم آرد سفید
یک ق چ وانیل
۱۰۰ گرم پودر قند
۳ ق س ترافل رنگی
شما بزرگترها:
شعله فر گاز را با دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد یا ۴۰۰ درجه فارنهایت یا شماره ۶ روشن کنید تا فر گرم شود. کره و پودر قند را در کاسه بلوری بریزید.
شما بچهها:
با قاشق چوبی شروع به زدن مخلوط کره و پودر قند کنید تا مایه رنگ کرم روشن و حالت پف کرده پیدا کند.
شما بزرگترها:
دستگاه همزن را آماده کنید و به فرزندتان کار کردن با آن را یاد دهید. البته شما میتوانید زحمت نگهداشتن همزن را بکشید و از فرزندتان بخواهید آن را روشن و خاموش کند.
شما بچهها:
قبل از اینکه شروع به هم زدن مواد با همزن کنید، اول تخممرغ و وانیل را به مخلوط کره و پودر قند اضافه کرده و بعد با همزن آنقدر هم بزنید تا مایهای نرم به دست بیاید.
شما بزرگترها:
آرد را دوبار الک کنید تا صاف و یکدست شود.
شما بچهها:
آرد را کمکم به مایه داخل کاسه اضافه کنید و هم بزنید تا همه آرد تمام شود. هم زدن را آنقدر باید ادامه بدهید تا خمیر بیسکویت آماده شود.
شما بزرگترها:
ابتدا خمیر را گلوله کرده روی سطح سینی یا تخته آشپزخانه مقداری آرد سفید بریزید و خمیر را روی سطح آردی قرار دهید و به فرزندتان نشان دهید که چطور با وردنه خمیر را باز کند. البته شما باید به کار او نظارت کنید تا خمیر به ضخامت لازم برسد.
شما بچهها:
همان طور که دیدید، خمیر را باید با حرکت دادن وردنه به جلو و عقب باز کنید تا ضخامت آن نیم سانتیمتر شود.
شما بزرگترها:
ابتدا سینی فر را با روغن چرب کرده، سپس با کاغذ مخصوص شیرینیپزی بپوشانید. روی کاغذ را هم چرب کنید. شما میتوانید قالبهای شیرینی پزی را در اختیار فرزندتان قرار دهید.
شما بچهها:
قالب شیرینی پزی را روی خمیر باز شده بگذارید و فشار دهید تا دور آن بریده شود و خمیر شکل همان قالب را بگیرد. بعد خمیر شکل قالب را با دقت بردارید و روی کاغذ شیرینی پزی بگذارید.
شما بزرگترها:
سینی حاوی خمیر بیسکویتها را مدت ۱۰ دقیقه در فر قرار دهید تا بپزند. پس از گذشت این مدت سینی فر را بیرون آورده و بیسکویتها را همراه با کاغذ شیرینیپزی از روی سینی بردارید و روی سینی شبکهای فر که پیش از این بیرون آوردهاید بگذارید تا سرد شود. در این فاصله پودر قند را در یک کاسه بلوری بریزید و یک قاشق سوپخوری آب سرد به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.
فوتوفن
وقتی فرزندتان در حال قالب زدن خمیر است، شما کنارههای خمیر را دوباره گلوله کرده و بعد از پهن کردن از او بخواهید دوباره قالب بزند. این کار را آنقدر ادامه دهید تا همه خمیر قالب زده شود.
شما بزرگترها:
بعد از اینکه از سرد شدن بیسکویتها مطمئن شدید، سینی شبکهای را روی میز یا کابینت آشپزخانه بگذارید. ترافلها را هم داخل کاسهای بریزید.
شما بچهها:
اول با یک قاشق کوچک مایه سفیدرنگ پودر قند را روی هر کدام از بیسکویتها بریزید. بعد با قاشق کوچک دیگری روی هر کدام از بیسکویتها مقداری ترافل بپاشید و نیم ساعت صبر کنید تا مایه سفید روی بیسکویتها سفت شود.
نظر شما